Na-isoleren.

Doe het meteen goed!

Na-isoleren is eigenlijk van toepassing op bestaande woningen en kantoorgebouwen van voor het bouwjaar 1988. Tussen 1976 -1988 is men wel gestart met isoleren maar deze isolatie is vaak niet van een hoge kwaliteit en eigenlijk te verwaarlozen. Door aangetoonde klimaatveranderingen en het opraken van de fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas wordt men steeds meer bewust dat dit een keer eindig is. Om nog lang gebruik te kunnen maken van de fossiele brandstoffen, voor de woningen met name aardgas, moeten we hiermee nu zuinig mee omgaan. Alle woningen gebouwd voor 1988 zijn dus op zijn zacht gezegd ” energie verspillers’. Maar daar is met goed en vakkundig na-isoleren van de bestaande woning verandering in te brengen.

Het aanbrengen van een dikkere laag isolatiemateriaal kost in verhouding nauwelijks meer geld dan een dunne isolatie laag, maar geeft wel een flinke besparing op je energieverbruik voor verwarming en zorgt voor en hoger wooncomfort. Met een dikke laag isolatie hoef je dus minder ( aardgas ) energie op te wekken. Voor welke isolatiewaarde (Rc-waarde) kun je het beste kiezen? dat is vaak deels afhankelijk van de situatie. Maar de huidige uitgangspunten zijn conform het huidige bouwbesluit:

Vloerisolatie: een Rc van minimaal 3.5 (m2K/W)/Gevelisolatie: een Rc van minimaal 4,5/Dakisolatie: een Rc van minimaal 6,0

Deze isolatie waardes adviseren wij u zeker toe te passen bij alle uitbreidingen van uw woning of kantoorgebouw. Maar, bij een bestaande woning of monument is het niet altijd mogelijk om deze isolatiewaarden te bereiken. Je zal dan wat minder energie besparen. Maar met onze visuele en bouwfysische inzichten is het vaak mogelijk om er toch zo’n hoog mogelijke isolatie waarde toe te passen voor elke situatie. Waardoor u toch goed kunt besparen op uw energie kosten en onnodig verspilling van het aardgas. Dit is ook sterk bevorderlijk voor het energielabel niveau van uw woning. Kortom dit is een zeer goede investering en ook een goede bijdrage voor een gezond en leefbaar milieu.

Uiteraard vraagt na-isoleren om zorgvuldigheid in de uitvoering bij alle voorkomende aansluitdetails van zoals bijvoorbeeld kozijn, dakgoten, overstekken, plafonds, balklagen enz. Deze zijn cruciaal om warmtelekken, eventuele houtrotting te voorkomen en waar mogelijk lucht dicht te bouwen. Naast na-isoleren zijn ook de kierdichtheid en de juiste beglazing van de kozijnen belangrijk en niet te vergeten de ventilatie voorzieningen. Beekbouw heeft hierin veel kennis en ervaring om goed tot in detail uw woning na te isoleren en adviseert u graag hierin wat voor uw woning of kantoorgebouw de mogelijkheden zijn.