Duurzame verbouwing.

Voordelen van verbouwen

Natuurlijk missen oude huizen vaak het comfort van nieuwbouw huizen en zijn ze vaak een stuk minder goed geïsoleerd. De uitdaging is dan ook om deze woningen dusdanig aan te passen zodat ze weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Met behulp van dubbel glas en allerlei isolatie technieken is het tegenwoordig mogelijk om het energieverbruik van oude woningen terug te brengen naar de normen voor nieuwbouw.

Het grote voordeel van bestaande bouw is dat deze al volledig zijn ingebed in hun omgeving. De infrastructuur is compleet en heeft zich volledig gevormd naar de eisen van de bewoners. De groenvoorzieningen zijn ontwikkeld en volwassen. Dit is wat mensen ook ervaren als vertrouwd en karakteristiek. Eens sfeer die zich bij nieuwbouw vaak nog moet ontwikkelen. Door er voor te kiezen om uw huidige woning te verbouwen kunt u heerlijk in uw vertrouwde buurt en omgeving blijven wonen.

Naast het duurzaamheidsaspect kan verbouwen ook financieel een interessante optie zijn. De verbouwingskosten van een huis wegen vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe woning. Daarnaast bespaart u op de overdrachtsbelasting. Het is daarom het overwegen waard om uw huis te renoveren en klaar te stomen voor de komende 20 jaar!

Verbouwingsplan

Bij verbouwen of renoveren is het belangrijk naar het huis te kijken als geheel. Elke verandering heeft effect op een ander aspect van het huis. Bijvoorbeeld goede isolatie vraagt om goede ventilatie. Bodemisolatie klinkt interessant, maar bij een onjuiste toepassing kan dit zelfs een negatief effect hebben op het energieverbruik. Elke bestaande woning is immers uniek en vergt andere en creatieve oplossingen. Duurzaam verbouwen hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, maar is wel vaak maatwerk. Een goede duurzame renovatiestrategie, voor een prettig en behaaglijk binnenklimaat, is daarbij noodzakelijk.