Zorgboerderij Kinderen op Stap Haastrecht

In Haastrecht langs de authentieke Steinsedijk is een mooie en een kindvriendelijke zorgboerderij ” Kinderen op Stap ” gevestigd. De oude boerderij is in nauwe samenspraak met de eigenaren Gijs & Fennij de Jong en de gemeentelijke instanties intern geheel verbouwd tot een veilige, gezellige en kindvriendelijke zorgboerderij.

Het bijzondere van deze zorgboerderij is dat de kinderen ook onder professionele begeleiding kunnen blijven logeren.

De brandveiligheidseisen met bijbehorende vluchtroutes zijn dan heel belangrijk in de uitvoering ‘ het plan van aanpak”  in de bestaande 18 eeuwse boerderij.

Naast alle extra wettelijke eisen was ook de wens van de eigenaren het behouden van de karakteristieke details en gebinten constructie zodat het verleden met het heden goed matcht en het voor de zorgkinderen voelt en beleeft wordt als een fijn ” thuis ” zijn.  Al deze wensen hebben wij geïntegreerd in een goed en degelijke ” plan van aanpak ” en vervolgens heeft Beekbouw BV het vertrouwen gekregen om dit ‘ eerste ‘ project tot een goed en tevreden resultaat uit te voeren.

Zorgboerderij ‘ Kinderen op Stap ‘ is vervolgens zo’n succes door de goed verleende zorg en fijne verblijfsruimtes voor de zorgkinderen geworden dat er al snel diverse uitbreidingen noodzakelijk waren.

Beekbouw heeft voor de opdrachtgevers vervolgens nog twee vrijstaande verblijfsruimtes en twee dierenverblijven mogen ontwerpen en realiseren waaronder een mooi zwart gepotdekseld bakhuis waar de kinderen hun eigen koekjes en eventueel brood mogen leren bakken.

De dierenverblijven zijn voor paarden en pony’s, cavia’s en een vogel voilliere waar de kinderen heerlijk van kunnen genieten.

Tevens is er voor de kinderen een kleine timmerwerkplaats gemaakt waar de kinderen onder begeleiding heerlijk creatief kunnen timmeren en hutten mogen bouwen.

We mogen met trots zeggen dat wij inmiddels hun vertrouwde” huisaannemer”  zijn.

 

duurzame bouwers uit de Krimpenerwaard