Woning familie Zwaan Boskoop

Toen we ons droomhuis zagen in de Insteek in Boskoop hebben we Remon van Beekbouw ingeschakeld om met een ander oog naar het huis te kijken. Al voordat we het kochten heeft hij ons de mogelijkheden van het jaren 70 huis laten zien.

Na de koop hebben we om de tafel gezeten om onze wensen te bespreken. Daarbij hebben we gekeken naar de verbouwingen die noodzakelijk waren maar ook naar de dingen die mogelijk waren om het tot een huis te maken dat voldeed aan de huidige woonwensen. Remon had veel mooie ideeën en zag mogelijkheden die we zelf niet hadden kunnen bedenken. Zo heeft Remon geadviseerd om de bovenverdieping te isoleren. Dit met een nieuw en natuurlijk materiaal, vlasvezel. Om het minder donker te maken had hij het idee om grote dakramen te plaatsen in de hal en in de kamers achter zodat je mooi uitzicht hebt over je tuin. In de hal is zelfs een dakraam van 1,80 lang geplaatst om te zorgen voor veel licht. Daarnaast heeft Beekbouw advies gegeven over de indeling van de bovenverdieping. Deze is nu open, licht en ruimtelijk geworden. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en de visie van Remon heeft er voor gezorgd dat het resultaat er zeker mag zijn! Zelfs aan leuke details zijn gedacht, zoals verlichting in de muur langs de trap. De muren zijn gestuukt en geverfd. En ook de badkamer is volledig aangepakt. Ook hier hebben we ons laten leiden door Remon wat gezorgd heeft voor een moderne frisse badkamer van goede kwaliteit en met een functionele indeling. Daarna was de hal aan de beurt.

In eerste instantie wilden we alleen de bovenverdieping doen maar er was bij ons ook de wens om de muur weg te halen tussen de keuken en de woonkamer. En toen we een doos vonden met nog wat oude vloertegels hebben we gelijk doorgezet en is ook de benedenverdieping aangepakt. In de hal bedacht Remon hele hoge deuren met glas zodat al het licht van de hal ook doorschijnt in de keuken en de woonkamer. Ook dit bleek een goed idee en ja, als je dan toch bezig bent, dan is het toch ook mooier om het oude plafond te vervangen en het metselwerk van de muren te stuken. Beekbouw denkt mee en denkt verder. Een scheurtje in de muur kan gecamoufleerd worden maar dat is half werk voor Remon en dus wordt er netjes een latei geplaatst waardoor het probleem daadwerkelijk wordt verholpen. De juiste oplossing en van goede kwaliteit. Tot slot wordt ook de buitenkant van het huis niet vergeten. Er is dubbel glas geplaatst en we hebben overlegd over de kleuren van de kozijnen en de deuren buiten waarbij we gekozen hebben voor een crème wit gecombineerd met donkergrijs wat zorgt voor een warme uitstraling. Door dit alles is gebleken dat we de hele verbouwing met een gerust hart uit handen konden geven. Het heeft er voor gezorgd dat het project soepel is verlopen en dat we nu erg genieten van onze nieuwe woning waar we nog jaren met veel plezier hopen te wonen.

duurzame bouwers uit de Krimpenerwaard